De favorieten van Biebmiepje #4


Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat ik jullie weer een paar van mijn favoriete boeken mag laten zien, van het vierde kwartaal van 2019. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al bijna zeven jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #4!

In oktober, november en december las ik 41 boeken: 3 romans, 4 young adults, 7 non-fictie boeken, 8 thrillers én 19 kinderboeken. Ik zal weer een paar favorieten uitlichten! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

De favorieten van Biebmiepje #4

Roman: Meer dan ooit – Marina Folkers

Marina neemt je in Meer dan ooit mee naar Frankrijk. Na een schokkende ontdekking stort Lucies wereld in. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten … Je leeft bij dit verhaal ontzettend mee met Lucie, een hele fijne en levensechte hoofdpersoon, net als David. Je sluit ze allebei ongetwijfeld in je hart! Het verhaal sleept je van begin tot eind mee, is heerlijk romantisch en is gewoon een genot om te lezen!

 

Young Adult: Adres onbekend – Susin Nielsen

Felix is een heerlijke hoofdpersoon. Hij is een superslimme kanjer (een feitjes-spons) en heeft fijne vrienden in Dylan en – de irritante maar toch wel leuke – Winnie, die je net als Felix meteen in je hart sluit. Felix’ schrijnende situatie – hij woont in een Volkswagenbusje met zijn moeder en is dus in feite dakloos – raakt je en je leeft onwijs mee, maar gelukkig wordt het nergens heel erg zwaar, daar is de auteur erg goed in. Er zit namelijk ook heerlijk veel humor in het verhaal, zodat je het leest met een lach en een traan. Een échte Susin Nielsen! Ik heb genoten van begin tot eind!

 

Thriller: De jachtpartij – Lucy Foley

Een groep vrienden, een afgelegen winterse bestemming, allerlei spanningen, een lijk … Een geweldige thriller, vol onderhuidse spanningen die zich langzaam opbouwen en vervolgens tot een geweldige explosie komen. Ik kon dit boek niet wegleggen, ik moest gewoon weten wie er nou dood was – daar kom je pas laat achter – en wie het gedaan had, en waarom … Echt genoten van deze thriller! Wat een fantastische sfeer heeft de auteur neergezet!

 

Kinderboek: Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins – Tiny Fisscher & Mark Janssen

Ik las met deze hervertelling van Le Petit Prince het verhaal voor het eerst en: wat is dit een onwijs lief verhaal! Vol fantasie én vol waarheden! We kunnen allemaal nog wat leren van die kleine prins … Tiny Fisscher hervertaalde deze klassieker en dat levert een heerlijk sprookjesachtig (voor)leesboek op. En de kleurrijke illustraties van Mark Janssen zou ik allemaal willen inlijsten, zó mooi! Ik ben helemaal verliefd geworden.

Dit waren mijn aanraders van het laatste kwartaal van 2019. Wie weet zit er wat tussen om op je wil-ik-lezen lijst te zetten voor 2020? Veel leesplezier in het nieuwe jaar en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith