#ebooklove: deel je liefde voor e-books!

Van oorsprong in Amerika bedacht, maar Internationale ‘Lees een e-book Dag’ betekent weer een excuus om mijn enthousiasme voor e-books te delen! 

Het begin

In 2014 vond een uitgever in Amerika dat het lezen van e-books wel een boost kon gebruiken. Daarom besloten zij 16 september uit te roepen tot ‘International Read an Ebook Day’. In 2014 had ik nog niet van deze feestdag gehoord. Als je mij toen had gevraagd of ik liever een papieren boek of e-book las, dan had ik volmondig ‘papier!’ geantwoord. Maar tijden veranderen. Het is steeds makkelijker geworden om e-books te lenen en te kopen. Tegenwoordig reis ik vele uren in de week met de trein. Dan is lezen via een e-reader een heel plezierig alternatief. Nu raad ik zelfs anderen aan welke leuke e-books je via de bibliotheek kunt lezen!

Tips

Een nieuw boek uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Het is net zoals voor een volle kledingkast staan. Zelfs dan denk ik nog vaak dat ik niets heb om aan te trekken. Te veel keuze is nooit goed. Omdat ‘Lees een e-book Dag’ van oorsprong Amerikaans is, associeer ik dat toch direct met Hollywood. Daarom noem ik deze selectie graag BNDOS (Bekende Nederlanders Die Ook Schrijven).

Dat muzikanten meer noten op hun zang hebben bewijzen de eerste twee tips. Pepijn Lanen (de Jeugd van Tegenwoordig) vertelt in  >>Naamloos<< het rauwe verhaal van een man die zijn naam is vergeten. En daarbij in gevecht is met zichzelf. Thomas Acda (die van Acda en de Munnik) schrijft in  >>Onderweg met Roadie<<  ook over een man. Tijdens een road trip probeert hij zijn problemen met drank, drugs en overgewicht op te lossen.

e-books

Hollywood is niets zonder steracteurs. Die hebben wij ook in Nederland. Kim van Kooten en Lykele Muus hebben samen in de serie ‘Missie Aarde’ gespeeld. En inmiddels hebben ze allebei een boek geschreven. Beide boeken zijn om verschillende redenen ontroerend. Kim van Kooten beschrijft in  >>Lieveling<< een heftig verhaal over kindermisbruik. Lykele Muus weet met  >>Eland<< juist de herkenbare onderwerpen liefde, waarheid en identiteit prachtig vorm te geven.

e-books

Drama en flair bestaan niet alleen in de film, maar ook in Den Haag. Femke Halsema doet een boekje open over haar eigen politieke loopbaan in >>Pluche<<. De vaste kijkers van het acht uur journaal kennen Dominique van der Heyde. Zij heeft samen met Annet de Jong onder het pseudoniem Anna Levander de spannende politieke serie >>Morten<< geschreven.

e-books

Doe mee

Er zijn heel veel pluspunten op te noemen voor het lezen van een e-book. Je hoeft nooit meer een extra koffer mee te nemen op vakantie omdat je duizenden boeken op één apparaat kwijt kunt. Bovendien kun je overal lezen: op het strand in het volle zonlicht of tijdens de wintermaanden lekker weggedoken onder de dekens. Ben jij ook zo blij met e-books? Gebruik dan #ebooklove via social media en verspreid de e-boekenliefde!

Alle boeken zijn direct via onlinebibliotheek.nl te downloaden. Klik hier als je meer wilt weten over het lenen van e-books.