Easy Peasy: een gezonde basis voor het hele gezin

Mocht je de boeken van Easy Peasy nog niet kennen, dan kunnen wij ze van harte aanbevelen. De boeken zijn stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen of je de methode volledig overneemt. Of je klein begint en uitgroeit. Of dat je slechts die onderdelen eruit pikt die voor jou toegevoegde waarde bieden. Het zijn boeken waar iedereen wel iets in kan vinden. Zijn het niet de handige tips, dan zijn het wel de heerlijke recepten. Wij hebben alle drie de boeken in onze collectie en vertellen je er graag meer over. 

Claire van den Heuvel en Vera van Haren zijn beide moeder van in totaal vier kleine ‘grote’ mannen. Beiden hebben een achtergrond op het gebied van voeding, psychologie en communicatie. Claire runt sinds 2008 haar eigen onderneming rondom gezonde voeding waarbinnen Vera en zij regelmatig de krachten bundelen in de vorm van de succesvolle boeken Easy Peasy en Easy Peasy Family.

Easy Peasy

Eaeasy peasysy Peasy is het must-have kookboek voor iedere (aanstaande) vader of moeder die zijn kind een gezonde basis wil geven. Vooral tijdens de eerste jaren is het zo belangrijk een kind een zo gezond mogelijke basis mee te geven.  Van daaruit kunnen ze volgroeien tot sterke, fitte en energieke kinderen. Klaar voor een prachtige en positieve toekomst. Er wordt antwoord gegeven op vragen zoals: waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit? Wat is het voordeel van een suikervrije start? Op wat voor manier stimuleer je de smaakontwikkeling? En hoe overleef je de ‘twee-is-nee’ fase?! Gezond eten is meer dan gezond koken. Het is begrijpen wat je moet doen en waarom. EasyPeasy staat boordevol eettips, handvaten voor slimme bewuste keuzes en meer dan 80 recepten verdeeld over vier leeftijdscategorieën: zwanger & baby 0 – 6 mnd, baby 6 – 12 mnd, dreumes 12 – 24 mnd en peuter 2 t/m 4 jaar. Inmiddels is er alweer een 4e druk en zijn er meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

Easy Peasy Family

easy peasy familyEasy Peasy Family is de logische opvolger van het succesvolle in 2014 verschenen boek Easy Peasy. Waar het eerste deel een gezonde basis gaf voor de allerkleinsten, gaat dit boek verder met een gezonde basis voor het hele gezin. Gemakkelijke thuismaaltijden, ideeën voor de broodtrommel, voedzame snacks om mee te nemen, drankjes, traktaties. Het staat er allemaal in! Ruim 100 recepten, praktische tips en veel informatie over eetgedrag. Kortom, een geweldig houvast voor fitte kinderen thuis maar vooral ook ‘daarbuiten’.

Easy Peasy Lunchbox

easy peasy lunchboxEen gezonde basis voor mee naar school! Iedere dag een gevarieerde, voedzame én lekkere invulling bedenken voor in de broodtrommel, die ook nog eens het imago van je kind niet meteen om zeep helpt, is best een uitdaging. Maar het is vooral een kwestie van ‘in het ritme’ komen en weten wat ze op een dag ongeveer nodig hebben aan voedingsstoffen. Om alle ouders van schoolgaande kinderen te inspireren en op weg te helpen naar een gezond eetpatroon, komen de auteurs van de populaire Easy Peasy boeken met het themaboek Easy Peasy Lunchbox. Het boek heeft een praktische en visuele insteek. Namelijk vijftien keer een invulling voor het 10-uurtje, 40 ideeën voor de lunchtrommel, inspiratie voor de drinkbeker en een heleboel handige tips.