December verlanglijstje: de favorieten van Sabine


Bij ons in huis is kleine broer van 6 nog vol in de ban van Sinterklaas. Ook vandaag heeft hij weer ijverig staan zingen voor het naar bed gaan. Grote broer van 12 zingt nog gezellig mee, terwijl er twee schoentjes worden gezet (maat 34 en maat 44!). En natuurlijk hebben beiden zo hun verlanglijstje voor de Sint. Maar toen vroeg collega Nynke: als jíj nu eens een verlanglijstje zou mogen maken, wat zou daar dan op staan?

Laten we eerlijk zijn; verlanglijstjes maken is gewoon heerlijk om te doen. Niet gehinderd door enige vorm van budget of andere beperkende zaken, lekker in het wilde weg dingen opschrijven waar je blij van wordt. Aangezien ik graag en vaak kook en bak kan het geen verrassing zijn dat dat terug te zien is in mijn verlanglijstje.

Als accountmanager ZEPservice bij de nieuwe bibliotheek schrijft Sabine regelmatig artikelen. En verder? Sabine is ook nog ZZP-er, moeder van twee broers, eigenaar van foodblog Pukster.nl en ze kookt en bakt graag en vaak.

Verlanglijstje Sabine

Verlanglijstje van Sabine

1. Chef met Lef, oftewel Nigel van der Horst, volgde ik al een tijd via Instagram. Tot mijn verbazing kwam ik hem tegen in de timeline van collega Sven. Ze blijken al vanuit de luiers vrienden te zijn. Hoe leuk is dat. Het boek van Nigel staat natuurlijk op mijn verlanglijstje! (Pssst Sven … iets met een niet zo stille hint)

2. Oh crêpe! Deze poster is top voor in de keuken. Zeker omdat ik de bijpassende sweater van Je m’appelle al in de kast heb liggen.

3. De keukentafel van het Noorden: fika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk. Dit boek van Yvon Jaspers staat al een tijd op mijn verlanglijstje. Het komt er op een of andere manier niet van. Dus heb ik ‘m net gereserveerd bij de nieuwe bibliotheek ;-).

4. Dit bordje van Mugsterpiece is toch geniaal of niet? Helemaal volladen met lekkers en dat de visite dan naarmate het bordje leger wordt deze tekst aantreft. Top!

5.Just cook it is het nieuwe boek van Sergio Herman dat vol staat met meer dan 80 snelle recepten voor thuis. Voldoende kookinspiratie zeg ik.

6. Het gebeurt nog wel eens dat wij in het weekend gaan voor een plank vol lekkere hapjes. En dan kun je dus nooit mooie planken genoeg hebben. Deze plank  van olijfhout mag dan ook zeker op mijn verlanglijstje.

7. Ik kijk graag naar de kookkunsten van Nigella Lawson. Ze maakt werkelijk de meest heerlijke dingen. Haar boek Bij mij aan tafel krijg ik dan ook graag in handen.

8. “I bake, what’s your superpower?” Dit is nog eens een hoodie die mij op het lijf geschreven is. Perfect voor een kille, liefst regenachtige, ‘zondag bakdag’ waarop we lekker binnen blijven en de keuken in gaan.

9. In ons sportieve gezin is het doordeweeks regelmatig in etappes eten. Soep is een perfecte maaltijd voor dat soort dagen. De soepbijbel bevat maar liefst 130 recepten, dus daar vind ik vast een boel lekkers tussen waarmee ik aan de slag kan.

Ok … als je aan de slag gaat met zo’n verlanglijstje word je dus vanzelf een soort van hebberig. Maar hé, een wishlist is gewoon superleuk om te maken. Hoe ziet die van jou eruit?