De draagbare Daisyromspeler: een handig apparaatje!

Wat als ik dyslectisch ben? Of een andere visuele beperking heb? Waar kan ik voor mijzelf schoolboeken aanvragen? Waar kan ik gewone, leuke, spannende leesboeken vinden? Wat kan de bibliotheek voor mij nog meer betekenen? We hebben veel te bieden op het gebied van anders lezen. Nieuw in de collectie: de draagbare Daisyromspeler!

Draagbare Daisyromspeler

Ook als je een visuele handicap of beperking hebt, dyslexie of andere fysieke leesproblemen, dan wil je toch ook lezen. Maar welke mogelijkheden heeft de bibliotheek daarvoor? Sinds 2008 kun je bij de nieuwe bibliotheek verschillende leeshulpmiddelen gratis lenen (als je lid bent). En nieuw in de collectie, een heel handig apparaatje, is de nieuwe draagbare Pocket Plextalk Daisyromspeler.

Wat is dit voor een apparaat?

Het is een compacte, lichtgewicht Daisy-rom speler, memorecorder en muziekspeler tegelijk. Nog even een korte uitleg over de term Daisy-rom. Eigenlijk is het een gesproken boek. En dat is iets anders dan een luisterboek! Bij een Daisy-rom kun je via de zoekstructuur van de speler navigeren in de tekst naar bijvoorbeeld pagina’s, hoofdstukken en/of rubrieken. En het mooie nu is dat deze er nu in pocket-formaat is. En nog eens heel hip vormgegeven en superlicht. Je kunt ‘m overal mee naartoe nemen, net als je mobiel.

Daisyromspeler

Wat kun je ermee?

Met de Plextalk Pocket kun je Daisy-audiobestanden en MP3 muziek beluisteren. Deze daisy-speler leest met de ingebouwde ‘tekst-naar-spraakfunctie’ HTML-bestanden direct voor vanaf een SD-geheugenkaart. Via je computer kun je bestanden met behulp van de USB-kabel overzetten op deze speler. Je kan heel makkelijk met de ‘bookmark’ navigeren binnen een bestand. Met de ingebouwde microfoon en speaker kun je ook nog eens kwalitatieve geluidsopnamen en gesproken notitie opnemen. De stereo-oortelefoon maakt het mogelijk om overal, ongestoord eigen opnames of andere bestanden te beluisteren. Kortom, een superhandig apparaatje voor als je problemen met lezen hebt, maar wél heel graag boeken verslindt! Op www.passendlezen.nl kun je audioboeken downloaden. Daar moet je je wel even registreren.

Meer weten?

Kijk op onze website of vraag meer informatie bij een bibliothecaris of bij mij. Je kunt ook een afspraak maken waarbij je in alle rust uitleg krijgt over deze Daisyromspeler en alle andere leeshulpmiddelen.