De nieuwe bibliotheek als fotolocatie? Jazeker!


De nieuwe bibliotheek in Almere is een prachtig en fotogeniek gebouw waar we trots op zijn. Het gebouw leent zich ook zeer goed als locatie voor fotoshoots. Dat blijkt wel uit het feit dat we regelmatig fotografen aan het werk zien in onze bibliotheek. En dat mag, want de bibliotheek is een openbaar gebouw. Maar wist je dat je ook buiten openingstijden terecht kunt bij de nieuwe bibliotheek als fotolocatie? 

De nieuwe bibliotheek is een modern gebouw, ontworpen door het Amsterdamse bureau Meyer en Van Schooten. Wil je het gebouw bewonderen onder deskundige begeleiding? Dat kan! Voor meer informatie over rondleidingen kun je een e-mail sturen naar reserveringen@denieuwebibliotheek.nl.

De nieuwe bibliotheek als fotolocatie tijdens openingstijden

Als de bibliotheek geopend is, kun je bij ons terecht voor fotografie. We zijn tenslotte een openbaar gebouw. Echter, omdat er dan ook bezoekers aanwezig zijn in de bibliotheek, zijn er wel wat regels. Zo mogen er geen bezoekers op de foto’s komen, tenzij je ze om toestemming vraagt. Zeker nu de nieuwe privacy wetgeving is ingegaan. Bezoekers mogen ook nooit ‘last’ hebben van een shoot. Als je de bibliotheek als fotolocatie wilt gebruiken, is het wel de bedoeling dat je het van te voren bij ons aanvraagt.

De nieuwe bibliotheek als fotolocatie buiten openingstijden

Ongestoord foto’s maken op alle (fotogenieke) plekken in de nieuwe bibliotheek, terwijl er verder geen bezoekers aanwezig zijn? De hele bibliotheek voor jezelf? Dat kan! Dit betekent wel dat we speciaal en alleen voor de fotoshoot open zijn en dat we daarvoor een beveiliger moeten inzetten. Wil je meer weten, bijvoorbeeld wat dat per uur kost en wanneer dat kan? Stuur een e-mail naar reserveringen@denieuwebibliotheek.nl

Bruidsfotografie

Bruidsparen steken nog wel eens over vanuit het Gemeenthuis bij ons aan de overkant, om (een deel van de) trouwfoto’s in de bibliotheek te maken. Zoals gezegd, leent ons prachtige gebouw zich perfect als mooie achtergrond. En dat niet alleen, want wat is er nu leuker dan je favoriete plek te betrekken bij die bijzondere dag. Misschien heb je je partner wel in de bibliotheek leren kennen. Of zijn jullie allebei enorm gek op lezen. Hoe dan ook; ook bruidsparen zijn welkom tijdens en buiten openingstijden. Wist je dat je zelfs kunt trouwen in de bibliotheek? Lees hier meer >>>.

Wil je meer weten over de nieuwe bibliotheek als fotolocatie buiten openingstijden? Neem dan vooral contact met ons op en stuur een e-mail naar: reserveringen@denieuwebibliotheek.nl. Oh, en uiteraard vinden we het superleuk als je het eindresultaat van zo’n fotoshoot met ons deelt!