De leukste voorleesboeken


Voorlezen is van iedere generatie. Jong of oud, iedereen heeft voorgelezen of is voorgelezen. En het is maar goed dat we dat vroeger en nu nog steeds doen. Voorlezen is namelijk erg goed voor de ontwikkeling van het kind. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste voorleesboeken voor kinderen? Ik vroeg het aan een aantal collega’s! Hieronder lees je het resultaat.

Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn de allerbeste vriendjes. Ze zijn altijd samen en beleven veel avonturen. Schooltje spelen, in een grote regenplas stampen en natuurlijk een wedstrijd wie de meeste pannenkoeken kan eten. Ze vinden een hondje dat geen baas heeft en mogen het houden. Een naam weten ze meteen: Takkie! Iedereen kent de reeks Jip en Janneke natuurlijk wel. En daarom behoren deze boeken zeker tot de leukste voorleesboeken.

jip en janneke

 

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn twee hondjes en ze zijn dikke vriendjes met elkaar. Het is ook de titel van een kinderboekenserie met voorleesverhaaltjes, gecreëerd en bedacht door Guusje Woesthoff-Nederhorst. De illustraties zijn van Louise Geesink en Wil Raymakers. Er zijn inmiddels al veel boekjes verschenen over Woezel en Pip, er is een gelijknamige televisieserie en er komt zelfs een bioscoopfilm aan.

woezel en pip

 

Pluk van de Petteflet

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje en vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren. Daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie, die boodschappen voor hem ‘overvliegt’ wanneer dat nodig is,  is zijn beste vriend. Pluk van de Petteflet is eigenlijk een even grote ‘classic’ als Jip en Janneke. En ze hebben dezelfde ‘moeder’ ;).

pluk van de petteflet

 

De Gruffalo

Een Gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet, maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht!

gruffalo

Wat vind jij van deze voorleesboeken? Laat het weten in de comments! Wil je één van de boeken lenen? Druk dan op de afbeelding of titel van het boek in het artikel :).