De favorieten van Biebmiepje #9


Het eerste kwartaal van 2021 zit erop … Het is gewoon alweer lente! Heerlijk! Ik las voor mijn doen weinig boeken afgelopen kwartaal, maar wel weer een aantal héle fijne. Ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al acht jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #9!

In januari, februari en maart las ik 17 boeken: 1 non-fictie boek, 1 young adult, 1 poëziebundel, 2 thrillers, 4 romans en 8 kinderboeken. Ik zal weer een paar favorieten uitlichten! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

De favorieten van Biebmiepje #9

Non-fictie: Dit is een goed gidsje – Marieke Eyskoot


Dit boek is erop gericht om je bewust te maken van de problemen die er zijn op allerlei vlakken (aarde, klimaat, mensen, dieren…) en te laten zien wat wij eraan kunnen doen. En het is een heel positief boek: want we kunnen best veel doen! Alle kleine beetjes helpen, alle positieve veranderingen die je kunt doorvoeren in je leven helpen.
Dit is een goed gidsje is een ontzettend inspirerend boek, niet alleen voor kinderen, zeker ook voor hun ouders. En een echte must read voor iedereen die betere keuzes wil leren maken en de planeet een beetje duurzamer en eerlijker wil maken.

Kinderboek: De eik was hier – Bibi Dumon Tak & Marije Tolman

WAT EEN GEWELDIG VERHAAL! Zó ontzettend raak meteen vanaf het begin. Ik raakte flink ontroerd door het – eigenlijk heel trieste – verhaal en heb ook flink moeten grinniken om de conversaties tussen de eik en de brutale gaai met het gouden hart. Het is een dun boekje, echt een novelle, maar oh zo intens en compleet en leerzaam en mooi en ontroerend en en en …
Het zet je aan het denken over wat wij mensen met de natuur doen en over dat stilstaan ook een heel goed iets kan zijn … Lees dit prachtige kinderboek alsjeblieft (voor)!

Roman: Zondagsleven – Judith Visser

Ik was ontzettend benieuwd naar hoe het verhaal van Jasmijn verder zou gaan na het prachtige Zondagskind, en ik werd gelukkig weer meteen compleet meegezogen de wereld en het hoofd van Jasmijn in. Het verhaal greep me en liet me niet meer los. Ik heb tijdens het lezen gelachen, ik heb heel vaak een brok in mijn keel gehad en op het einde heb ik gewoon zitten janken … (O.a. door een verlies dat wel heel dichtbij kwam.) Na het uitlezen kan ik maar één ding zeggen: WOW, wat een geweldig mooi en onwijs intens verhaal heeft Judith Visser weer geschreven!

Dit waren drie toppers die ik las in het eerste kwartaal van 2021. Wie weet zit er wat tussen voor jou om even lekker in te ontsnappen/ontspannen tijdens het nog steeds vele thuis zijn? Misschien lekker in het zonnetje buiten! Veel leesplezier en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje! De 10e alweer…
-X- Judith