De bibliotheek helpt je glansrijk je examens door!


Volgende week gaan de landelijke examens van de middelbare scholen weer van start! Ben jij er al klaar voor? Nee? Geen nood! De bibliotheek kan je daarbij helpen!

Rust en ruimte

Steeds meer scholieren weten de bibliotheek te vinden om rustig te kunnen leren. Tijdens examenperiodes zijn onze stilteruimtes op de vierde etage zelfs zo geliefd dat scholieren voor openingstijd staan te wachten om naar binnen te mogen. Eenmaal binnen moeten zij razendsnel een beslissing maken hoe zij het snelst bij de stilteruimtes kunnen komen: via de roltrap, of toch via de lift?

De stilteruimtes kunnen niet gereserveerd worden en zijn zo populair dat ze vaak vol zitten. Gelukkig heeft de bibliotheek niet alleen deze ruimtes beschikbaar om te studeren. Er zijn veel meer werkplekken in de bibliotheek te vinden. Zo is er onder andere het studielandschap van Windesheim op de vierde etage. Ook deze werkplekken zijn voor alle bibliotheekbezoekers beschikbaar. En een plekje in het nieuwscafé is soms ook best fijn!

Extra

Het fijne aan studeren in de bibliotheek is natuurlijk ook de mogelijkheid om nog even dat ene boek uit de kast te pakken, waar wat extra uitleg van de stof in staat. Maar wat minder bekend is, is dat de bibliotheek nog een stap verder gaat in het helpen studeren voor de eindexamens!

Digitalcolleges.nl

Speciaal voor de groep scholieren die eindexamens moeten doen (en natuurlijk ook voor andere leergierige mensen) heeft de bibliotheek een website gemaakt. Deze kan scholieren helpen glansrijk hun examens door te komen. Op de website zijn youtubekanalen te vinden van leraren die lesgeven in veel van de examenvakken. Deze leraren geven zelf les op een middelbare school en willen leerlingen helpen de stof beter te beheersen door uitleg te geven in deze videolessen.

Youtube-leraren …

Vorig jaar werd er veel nieuwsaandacht besteed aan de populariteit van een aantal van deze ‘youtube-leraren’. Uiteraard zul je deze leraren dan ook terug vinden op de website. Maar niet iedere leerling vindt dezelfde uitleg even handig en duidelijk. Daarom heeft de bibliotheek meerdere youtubekanalen voor hetzelfde vak bij elkaar gezocht en onder elkaar gezet.

Ga direct naar www.digitalcolleges.nl/scholieren om te beginnen met leren. En weet jij nog een goede leraar met filmpjes op youtube? Geef het aan ons door en wij zetten hem of haar erbij!

De bibliotheek wenst alle scholieren heel veel succes tijdens de examens!