Schrijver uitgelicht: Dan Brown #writersmonday


De Da Vinci Code; wie heeft het boek niet gelezen? Of anders heb je vast de film wel gezien. Het is en blijft dé titel die gelijk in je opkomt zodra je de naam Dan Brown noemt. Het boek is in vele talen verschenen en was overal een groot succes. Inmiddels heeft de schrijver nog veel meer titels op zijn naam gezet. Ben jij een fan? 

Vandaag staat Dan Brown centraal in dit blog. Steeds is er een andere schrijver aan de beurt op #writersmonday en dat kan in allerlei categorieën zijn. Van literatuur tot jeugdboeken en van stripboeken tot kookboeken. Wie weet kom je zo wel pareltjes tegen die je anders nooit had gelezen. Leuk toch?!

Dan Brown: een korte introductie

Hoewel hij al de nodige boeken op zijn naam heeft staan, kennen de meesten van ons Dan Brown vooral van zijn boek De Da Vinci Code, dat later verfilmd is. In zijn boeken vertelt hij verhalen met een historische en wetenschappelijke achtergrond en komt de passie van Dan Brown voor codes, symbolen en complottheorieën duidelijk naar voren. Tot nu toe zijn er al meer dan 220 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in meer dan 40 verschillende talen.

In 1998 verscheen zijn eerste boek, Digital Fortress, maar Dan Brown brak pas internationaal door met zijn vierde thriller. De Da Vinci Code, die in 2004 in verschillend landen maandenlang de bestsellerlijsten aanvoerde. Daarna verschenen en er nog verschillende succesvolle boeken van zijn hand.

Dan Brown is geboren op 22 juni 1964 in Exeter (New Hampshire, Amerika). Hij studeerde Engelse literatuur en kunstgeschiedenis en volgde later ook nog een studie in het Spaanse Sevilla. Na zijn studie gaf hij Spaanse les in Californië, was zanger, schreef liedjes en gaf enige tijd Engelse les.

De 5 populairste Dan Brown materialen in de bibliotheek:

1. De Da Vinci Code (luisterboek)

2. De Da Vinci Code (groot letter boek)

3. El código Da Vinci (Spaans)

4. Le Symbole Perdu (Frans)

5. Het verloren symbool (dwarsligger)

Top 5 best verkochte boeken van Dan Brown:

1. Oorsprong (paperback)

2. Oorsprong (ebook)

3. Inferno (paperback)

4. Het verloren symbool (paperback)

5. Het Bernini Mysterie (paperback)

Ik ben inmiddels best benieuwd welke boeken van Dan Brown jij gelezen hebt en welk boek je absolute favoriet is. Laat je het weten in een reactie? 

Chantal, een echte fan, schreef eerder al over Dan Brown: Een middag met Dan BrownRobert Langdon: wat de professor tot nu toe allemaal meemaakte en Oorsprong komt langzaam op gang.

En heb je ook de blogs over Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt, André Kuipers en Jamie Oliver al gelezen?