Dam tot damloop ook dit jaar weer enorm populair

Net als in 2015 doen ook dit jaar op 18 september weer 50.000 mensen mee met de Dam tot Damloop. In de afgelopen jaren is dit sportevenement in populariteit gestegen en behoort het tot één van de grootste evenementen van het jaar in Nederland. Het is alweer de 32e editie van de loop, die start in Amsterdam en eindigt in Zaandam. Elk jaar trekt het ook een enorm aantal toeschouwers.

Deelnemers

De 50.000 renners die genoemd werden in de introductie, zijn niet alle deelnemers. Er zijn meer onderdelen waarvoor je je kunt inschrijven. Naast de 50.000 renners doen er nog eens 15.000 renners meer met de Damloop by Night en nog een groot aantal aan de wandel- en fietstocht. Atleten genoeg om te supporten, een heel weekend lang!

Route 10 mijl

Iedereen die wel eens heeft meegedaan aan de Dam tot Damloop, kent het parcous van de 10 Engelse mijlen. Dit is iets meer dan 16 kilometer. Deze loop start in het centrum van Amsterdam en eindigt in het centrum van Zaandam. De renners lopen een mooie route tussen deze steden, met als populaire traject  de IJtunnel. De renners renner onder ’t IJ door de IJtunnel. Vanaf het Buikslotermeer wordt de route gezellig, omdat bewoners rondom de route de straten aankleden met talrijke versieringen. Via de Landsmeerderdijk, de Kadoelenweg, de Stoombootweg en de Appelweg loopt men het Molenwijkpark in. Na het Molenwijkpark gaan alle renners via het fietspad van de Verlengde Stellingweg naar de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam, waar de route via de altijd gezellige Zuiddijk en de Dam naar de finish op de Peperstraat leidt. (bron)

dam tot damloop

Keuzes, keuzes …

Niet alleen de 10 mijl Dam tot Damloop wordt gelopen. Er is nog veel meer te doen. Het is een weekend vol met sportactiviteiten. Zie hieronder de onderdelen.

Zaterdag 17 september 2016
Dam tot Dam Wandeltocht
Damloop by Night 5 Engelse Mijl

Zondag 18 september 2016
Dam tot Dam FietsClassic
Mini Dam tot Damloop Molenwijk
Mini Dam tot Damloop Zaandam
Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl

Wil je iemand aanmoedigen?

Speciaal voor supporters is er het Dam tot Dam Fanplein. In dit gebied vlakbij de Zaanse Dam, zijn er heel veel activiteiten voor jong en oud. Kortom, de perfecte plek om deelnemers aan te moedigen. Na de finish kun je afspreken om samen te proosten op een mooie prestatie! Breng een bezoek aan het Dam tot Dam Park (in het Burgemeester in ’t Veldpark)! (bron)