De Grijze Jager dagen van 2017 in het Archeon

Dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat het eerste deel van de populaire serie ‘De Grijze Jager’ voor het eerst verscheen in Nederland. Inmiddels zijn er al meer dan anderhalf miljoen boeken van de serie verkocht. Reden dus om dit te vieren. Op 3 en 4 juni zijn fans van de Grijze Jager welkom in het Archeon op de Grijze Jager Dagen. Ook de schrijver, John Flanagan, zal aanwezig zijn.

Het verhaal

Grijze Jager DagenIn 2007 verscheen het eerste deel van een serie die de Grijze Jager heet. Het is geschreven door de schrijver John Flanagan en vertaald vanuit het Engels. De serie bestaat inmiddels uit twaalf delen en daarnaast zijn er meerdere boeken uitgegeven die zich in dezelfde wereld als de Grijze Jager afspelen.

De serie gaat over de weesjongen Will die uitverkozen wordt om Grijze Jager te worden, een soort spion voor het koninkrijk. Hij begint zijn opleiding tot Grijze Jager met de leermeester Halt en beleeft vele avonturen met hem. Naarmate de serie vordert, wordt Will ouder en rondt hij zijn opleiding af zodat hij zelfstandig als Grijze Jager aan het werk kan. In de boeken is hij veel op reis en moet hij vaak strijd leveren samen met zijn vrienden. De wapens die zij dan gebruiken zijn voornamelijk de pijl en boog en het zwaard. Misschien is dit ook een van de reden waarom de serie zo populair is bij veel jongens.

De Grijze Jager Dagen

Komend weekend kunnen fans van de boekenserie weer terecht in het Archeon voor de Grijze Jager Dagen. John Flanagan, de schrijver van de serie, is deze hele week al in Nederland om diverse interviews te geven. Ook tijdens het weekend in het Archeon maakt hij zijn opwachting. Het is de zevende keer dat dit evenement gehouden word, wat natuurlijk heel veel zegt over hoe populair de serie nog steeds is.

Er valt helaas nog weinig te melden over de activiteiten die er te doen zijn in het weekend, omdat het programma nog niet bekend is gemaakt. Wel kunnen teams zich aanmelden om te strijden voor de titel ‘Broederband van 2017’. Dit kan op de website van de Grijze Jager.

In de bibliotheek

Om alvast een beetje in de stemming te komen is er in bibliotheek Stad een mooie display gemaakt op de jeugdafdeling. Hier vind je de boeken vinden van de schrijver van de maand: John Flanagan!

Wil jij ook naar de Grijze Jager Dagen dit weekend in het Archeon? Dan kun je hier meer informatie vinden en een kaartje kopen.