Comedy in Almere: dat wordt lachen!


Wie van lachen houdt, kan de komende tijd z’n hart ophalen in Almere. Er staan twee avonden gepland waarin comedy centraal staat: eentje in KAF, de andere in de nieuwe bibliotheek. En de activiteiten sluiten prachtig op elkaar aan. In de nieuwe bibliotheek kun je terecht als je wil zien welke talenten Nederland heeft op het gebied van comedy. In KAF zie je de meer gelouterde comedians op het podium.

Open Mic

Wie een goede comedian wil worden, begint bij de Open Mic. Nederland barst van het comedy talent. Daarom biedt Comedy Open Mic Almere een podium aan juist deze talenten, jong & oud. Comedy Open Mic Almere is anders dan een normale comedy show. In deze Open Mic proberen comedians nieuw materiaal uit. Een zaal vol mensen die je in stilte aanstaren terwijl je grappig probeert te zijn: het klinkt als een nachtmerrie. Maar ja, elke comedian moet ergens beginnen, en dat begin heet Open Mic.

Mo

Comedy Open Mic is een initiatief van de nieuwe bibliotheek Almere in samenwerking met comedian/host Mo Hersi. Welke comedians er zijn? Onder andere Marcel Bamberg, Jonathan Krispijn, Taco Eijzenbach, Eva Steenhuizen, Marc van Gestel, Raoel Fatehmahomed, Badr El khalfi. En een mystery headliner. Comedy Open Mic vindt plaats in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad op donderdag 16 mei om 19.45 uur. Nieuwsgierig? Reserveer dan hier je kaartjes.

Comedy

Avondje uit in KAF!

Comedyclub Almere begint een begrip te worden in comedyland! Daarom komen KAF en Badaboom dit seizoen terug met het succesvolle concept. Wat je kunt verwachten? Een compleet avondje uit in het tofste comedytheater van Nederland. Een line-up van zeer grote comedians en de hardste opkomende talenten, op hetzelfde podium, speciaal voor jou. Geen tribune, maar een lekkere café-opstelling. Dit is comedy op z’n best!

Line-up

Je weet van te voren niet welke acts er spelen. Dat is spannend! Op het menu staan altijd vier comedians; twee gevestigde grappenmakers, een opkomend talent en een headliner. Afgelopen seizoen stonden Roué Verveer, Najib Amhali, Edson da Graça en meer van dat soort podiumtijgers op het programma.

Comedy

XL en XXL

Ontstaan in onze Kleine Zaal, begon het wat te kriebelen. Konden we dit intieme concept nog net iets groter maken, nét wat grotere acts boeken en toch de sfeer behouden? Het is ons gelukt. Komend seizoen hebben we twee keer een XL (Middenzaal) en één keer een XXL (Grote Zaal) editie. We mogen alvast de data verklappen, maar de kaarten gaan eind mei in de verkoop:
– 7 november 2019 Comedyclub Almere XL
– 6 februari 2020 Comedyclub Almere XXL
– 7 mei 2020 Comedyclub Almere XL

Over Badaboom

Bij KAF hechten we waarde aan lokaal draagvlak. We geloven in de kracht van onze polderse klei, zien prachtige dingen ontstaan en talentvolle mensen in onze stad rondlopen. Zo ook onze buurman, Arie Koomen. Je kent Arie als comedian bij de Lama’s, stand-up rockster en natuurlijk als één helft van het duo Arie en Silvester. Naast zijn eigen podiumkunsten is hij een strijder bij Badaboom. Dit comedycollectief, bestaande uit Wilko Terwijn, Menno Stam, Vincent Geers en natuurlijk Arie, verzorgt al jaren de artiesten van onze comedyclub. Comedyclub op 2 mei is uitverkocht, maar er zijn nog kaartjes voor 6 juni!

Waar ga jij een avondje je lachspieren trainen? We zijn benieuwd!