Chickslovefood: ken jij hun kookboeken al?

Ken jij het blog Chickslovefood van Nina en Elise al? Dan ken je ook vast hun kookboeken wel. Die zijn uiteraard ook in onze collectie te vinden. Mocht je Chickslovefood nog niet kennen, neem dan vooral eens een kijkje op hun blog en kom snel naar de bibliotheek om hun boeken te lenen en te lezen. 

Al snel waren we het erover eens: op ons blog komen makkelijke recepten met leuke, persoonlijke foto’s, en onze gerechten bevatten weinig kunstmatige ingrediënten. Dit blog is gewoon no nonsense en duidelijk. En gezond. Ook dat. Althans, volgens ons gezonde boerenverstand dan. Want uh, we zijn geen voedingsdeskundigen! Enne, op zondag zijn we zeker níét gezond, want dan zondigen we in de Sinner Sunday-rubriek: een zoet recept met zoveel mogelijk roomboter en suiker. Om het dan allemaal weer een beetje te compenseren hebben we op maandag een extra gezond recept met maximaal 6 ingrediënten, oftewel een Skinny Six. Want ja, koken met weinig ingrediënten is écht ons ding. Elke dinsdag maken we zelfs een lekker diner-recept met maximaal 5 ingrediënten in onze 5 or less-rubriek! Verder kun je elke woensdag een kidsproof recept vinden en delen we nog veel meer heerlijke recepten met weinig ingrediënten en andere leuke belevenissen op ons Chickslovefood YouTube-kanaal. (Bron: www.chickslovefood.com)

De boeken van Chickslovefood

Chickslovefood het 5 or less-kookboek1. Chickslovefood : het 5 or less-kookboek
In september 2014 brachten Nina en Elise hun eerste kookboek op de markt. Een kookboek dat vol staat met makkelijke en lekkere 5 or less-recepten. Recepten met maar vijf ingrediënten dus, onderverdeeld in ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes en Sinner Sundays.

 

 

Chickslovefood: Skinny Six-kookboek2. Skinny Six-kookboek
Het Skinny Six-kookboek bevat ruim 70 superhealthy recepten met maximaal 6 ingrediënten. Stuk voor stuk gerechten die je makkelijk maakt en zonder schuldgevoel kunt eten, de hele dag door! Het boek is onderverdeeld in ontbijt, lunch, tussendoortjes, diner, borrel en skinny sinners.

 

 

Chickslovefood: het meal planning-kookboek3. Chickslovefood : het meal planning kookboek
Het meal planning-kookboek is het nieuwste en alweer 3e boek en het staat, zoals de titel al aangeeft, in het teken van ‘meal planning’. Oftewel, het voorbereiden van je maaltijden. Het boek bestaat uit ruim 70 recepten, waarvan zo’n 65 nieuwe recepten die je niet op het blog vindt. Van makkelijke meeneem-ontbijtjes, fijne ovenschotels die je een dag eerder al kunt maken tot healthy lunches die na drie uur in je tas nog steeds heerlijk zijn en supersnelle sinners. Alles met maximaal vijf ingrediënten. Door handige tips en tricks leer je bovendien hoe je eten langer kunt bewaren en beter vooruit kunt plannen. Kortom: een must have voor werkende ouders, gejaagde studenten en ieder ander die drukbezet is.

Persoonlijk werd ik erg blij van het laatste boek, het meal planning-kookboek. Zo blij dat ik tijdens het lezen het boek meenam naar de keuken om gelijk aan de slag te gaan met de gezonde breakfast cookies. Smullen!