Bridget Jones’s Baby


Bridget Jones is terug! Het populaire Britse boekpersonage dat uitgroeide tot een filmicoon, mag het voor de derde keer proberen in de bioscoop!
De eerste film in de reeks, ‘Bridget Jones’s Diary’ was een wereldwijd succes. De tweede film ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’ was misschien een iets mindere film, maar diende als een prima vervolg. Alleen was het verhaal nog niet helemaal afgesloten … Na twaalf jaar afwezigheid is Bridget nu terug in ‘Bridget Jones’s Baby’. De jaren zijn ook in Bridgets leven verstreken. Ze heeft haar streefgewicht bereikt en ook heeft ze eindelijk een gerespecteerde baan als producer. Toch voelt ‘Bridget Jones’s Baby’ als vanouds en weer net zo hilarisch als de eerste film – en eigenlijk misschien nog wel leuker!

Bridget Jones

Wie is de vader?

Het verhaal van de film in het kort: Bridget Jones (Renée Zellweger) is inmiddels veertiger en opnieuw weer helemaal alleen; haar relatie met grote oude liefde Mark Darcy (Colin Firth) is ten einde. Haar vrienden zijn allemaal gesetteld en met kinderen. Bridget voelt zich zelf ook meer en meer een oude vrijster. Hoog tijd voor actie! Samen met collega Miranda (Sarah Solemani) reist ze af naar het modderige Glastonbury muziekfestival. Daar ontmoet ze de ongebonden Amerikaan Jack Qwant (Patrick Dempsey) en hij zet haar leven op z’n kop. Een paar dagen later loopt ze ook Mark opnieuw tegen het lijf. En dan blijkt ze enige tijd later ook nog eens onverwachts zwanger! Maar wie is de vader? En van wie zou ze willen dat de baby was?

Anti-heldin

De eerste twee films over Bridget waren gebaseerd op de boeken van schrijfster Helen Fielding. Déze film vindt zijn oorsprong in de columns die Fielding voor The Independent schreef.

Bridget Jones is natuurlijk de ideale anti-heldin. Ze struikelt door het leven, is nooit helemaal op gewicht, zegt vaak onhandige dingen en heeft een ronduit vreemde kledingkeuze. Eigenlijk zoals een groot deel van de mensheid stiekem ook is. Het verklaart haar populariteit en ook waarom het zo fijn is om haar na al die jaren terug te zien in deze door selfies beheerste wereld.
Het idee van het uitmelken van oude succesvolle franchises (denk aan ‘Ghostbusters’ en ‘Absolutely Fabulous’) komt nu wel om de deur kijken. Maar ‘Bridget Jones’s Baby’ is juist verrassend leuk! En de film zit boordevol ontzettend geestige scènes, vooral in de eerste helft van de film. Niks creatieve droogte dus.

Bridget Jones

Ruimvallend

Meer dan een decennium geleden kroop Renée Zellweger voor het laatst in de ruim vallende huid van hoofdpersoon Bridget Jones. En nu na al die jaren doet ze dit weer met verve! De meeste hilarische humor komt dan ook van haar gortdroge personage. En verder is Zellweger niet bang zichzelf belachelijk te maken, fysiek of verbaal.

Mijn hoogtepunten zijn de hilarische scènes met Zellweger en collega Miranda (Sarah Solemani), die met de door Emma Thompson (die meeschreef aan het script) gespeelde gynaecoloog en die met een draaideur. Boordevol zelfspot en onderkoelde humor. Heerlijk!

Verder zijn de grappen treffend en actueel en is het acteerwerk in zowel de hoofd- als de bijrollen erg goed. De personages zijn herkenbaar en bovenal is het fijn om te zien hoe het Bridget Jones na al die jaren vergaan is. We hebben haar immers gemist. Door het combineren van oude en nieuwe elementen is ‘Bridget Jones’s Baby’ een feest van herkenning en verfrissend tegelijk.

En ook de soundtrack, goed afgestemd bij de verhaallijn, zit in ieder geval goed! Een flinke bak feelgood-liedjes, gemixt met een aantal goede classics. Ook hierdoor ga je heel vrolijk de zaal uit!

Conclusie

De film is grappig, zo nu en dan romantisch en al met al gewoon prettig vermaak, de volle 123 minuten. En het eind schreeuwt om een vervolg. Dus tot over een paar jaar meer Bridget? Ik hoop het! Deze film is een absolute aanrader wat mij betreft!

 

 

  • Boek
  • Boek
  • Boek