Bouw mee aan onze incredible machine!


Kom jij meebouwen aan onze incredible machine? Dat kan op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in bibliotheek Stad. Maar wat is een incredible machine nu eigenlijk en wat gaan we precies doen?

Grote effecten

Bij een incredible machine maak je op een leuke manier gebruik van kettingreacties om een doel te bereiken. Eigenlijk probeer je een eenvoudige opdracht (zoals het licht aandoen) zo moeilijk mogelijk te maken door verschillende kettingreacties. Het heeft wel iets weg van een knikkerbaan, maar dan met veel grotere effecten. Stefan legde het gisteren ook al uit in zijn blog, waarbij hij ook verschillende soorten incredible machines liet zien.

Weekend van de Wetenschap

In het Weekend van de Wetenschap, op zaterdag 7 oktober, gaan we onze eigen incredible machine bouwen. En jij kunt meehelpen! Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je bij ons langskomen en kun je aanschuiven om een stukje van de incredible machine mee te bouwen. 21ToolKit (die je vast wel kent van Techkids) zorgt voor de begeleiding en de materialen. Weet jij alles over kettingreacties, wil je dit leren en/of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan langs!

Vroeger …

Vraag eens aan je ouders of de ‘incredible machine’ ze iets zegt. Het was vroeger namelijk een computerspel dat eigenlijk hetzelfde deed als de incredible machine die we met z’n allen gaan bouwen. In het computerspel kon je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om een kat uit zijn hok te laten ontsnappen. Op een soort speelbord kon je verschillende voorwerpen gebruiken om daarvoor te zorgen: ballen, transportbanden, kaarsen, trampolines, bommen, raketten, scharen, touwen, katrollen en nog veel meer! In de eerste levels hoefde je maar één kettingreactie te maken. Bijvoorbeeld: laat een bal vallen die terechtkomt op een pomp, de pomp blaast tegen een schaar, de schaar knipt een touw door, daardoor valt een hek omlaag waardoor de kat kan ontsnappen. In verdere levels moest je ingewikkelder en aparte constructies maken die met elkaar het doel bereikten.

Nou, zo werkt een incredible machine in real life dus ook. Kom je meebouwen? We zien je graag op 7 oktober!