Bordspellen voor in de kerstvakantie

Tijdens Kerst komen vrienden en familie bijeen om samen een gezellige tijd te hebben. Er wordt veel gegeten, gedronken en gelachen. Tijdens de kerstdagen is er ook eindelijk de tijd voor bordspelletjes! Welke bordspellen moet je dan tijdens deze dagen spelen met vrienden en familie? 

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is sinds 1995 een begrip in de wereld der bordspellen. Het wordt met 3 tot 6 spelers gespeeld, tenzij je natuurlijk met duo’s speelt. Kolonisten van Catan kan op verschillende manieren gespeeld worden en heeft standaard- en uitbreidingskaarten waarop gespeeld kan worden. Tijdens het spel wordt er een kolonie opgebouwd en de persoon met de meeste punten aan het einde van het spel wint. Iedereen strijd tegelijk voor dezelfde punten. Het is een enorm complex spel wat aandacht, geluk en tactisch vermogen eist. Zorg ervoor dat je het spel niet eindigt als de persoon hieronder.

 

Monopoly

Straten, huizen en hotels. Iedereen heeft vast wel eens van dit populaire bordspel gehoord. Nooit gespeeld? Vraag het dan nog voor Kerst, want het is een van de best verkochte spellen ter wereld. Het doel van het spel is om een monopolie te bouwen, wat spelers kunnen doen door zo veel mogelijk straten te kopen. Als andere spelers op een van deze straten komen moet er belasting betaald worden.Monopolie de nieuwe bibliotheek

Triviant

Triviant is wel het gezelligste spel van deze drie. Het wordt veelal in teams gespeeld. Vaak is dit de mannen tegen de vrouwen. Het doel van het spel is om alle triviantjes te verzamelen. Dit doe je door in zes verschillende categorieën de vragen juist te beantwoorden. Een echt familie- en vriendschapsspel.

Trivial Pursuit

Welk bordspel ga jij spelen tijdens de feestdagen?