Boekentips van onze bibliothecaris Yvette #wrapup


De afgelopen maand deelden we iedere zondag een boekentip via Facebook en Instagram. Deze maand waren dat de boekentips van onze bibliothecaris Yvette. Heb je ze allemaal gezien? We zetten ze nu nog even overzichtelijk op een rijtje. Lees je mee?

Even voorstellen: Mijn naam is Yvette. In de 20 jaar die ik hier nu bij de bibliotheek werk heb ik veel verschillende dingen gedaan: het verzorgen van internet workshops, het geven van introductie rondleidingen, werken bij de klantenservice in Stad, Haven en Buiten etc. Tegenwoordig doe ik naast het inlichtingenwerk de collectievorming AVM (dvd’s, cd’s etc.), hou ik me bezig met de verschillende soorten reserveringen binnen en buiten Flevoland en met het uitlenen van e-books.  

Mijn interesses zijn handwerken, tuinieren, genealogie, geschiedenis, reizen en alles met betrekking tot Groot-Brittannië. Over die onderwerpen lees ik dan ook graag. Vooral genealogie is een leuke hobby als je van een (digitale) puzzel houdt. Zoeken in databanken en in bronnen waar je met Google niet komt, oude handschriften ontcijferen … een geweldig avontuur steeds! 

Lezen is voor mij vooral ontspanning. Daarom lees ik graag romantische, spannende, historische en fantasy romans. Als ik een boek koop let ik vooral op de omslag en of de titel me aanspreekt. Een boek van een Engelstalige schrijver lees ik dan ook het liefst in het Engels en hoewel e-books heel erg handig zijn hou ik het liever toch bij de papieren versie

Boekentips van onze bibliothecaris Yvette

3 februariTweede leven | SJ Watson
Ik ben net begonnen in dit boek, maar het is voor mij al een topper. Het eerste boek van deze auteur (Voor ik ga slapen) kreeg 5 sterren in de VN thrillergids en was ontzettend spannend. Ook in dit tweede boek wordt de spanning rustig opgebouwd en worden mij een paar interessante plotwendingen beloofd. Hopelijk volgen er nog meer boeken van deze auteur … 

10 februari: Dagboek van een boekverkoper | Shaun Bythell
In dit boek worden twee van mijn favoriete onderwerpen gecombineerd. De eigenaar van een antiquarische boekwinkel in een klein Schots stadje vertelt op humoristische wijze over zijn klanten, personeel en boeken. De dagboeknotities beslaan in principe 1 tot 2 pagina’s, waardoor het een heerlijk boek is om even bij te ontspannen.  

17 februari: Waarom Ferdinand niet lang alleen bleef | Barbara Constantine
Voor de liefhebbers van de boeken van Hendrik Groen. Een ontroerend en humoristisch verhaal over vriendschap, eenzaamheid en ouderdom. Een Franse weduwnaar ziet er tegenop om de rest van zijn leven alleen door te brengen op zijn grote boerderij. Door een aantal toevallige omstandigheden ontmoet hij mensen die zijn hulp nodig hebben en die hem op hun beurt helpen zijn eenzaamheid te overwinnen.  

24 februari: De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle | Stuart Turton
Groundhog day, Downton Abbey en Agatha Christie gecombineerd in een unieke detective. Na een feest wordt de jonge dochter des huizes vermoord. De dag blijft zich herhalen tot Aiden de moord op kan lossen. Maar hij wordt iedere dag wakker in het lichaam van een van de andere gasten  

Heb je genoten van de boekentips van onze bibliothecaris Yvette? In februari volgen er weer nieuwe boekentips op zondag. De boekentips worden de komende weken verzameld door onze directeur Chris Wiersma. 

Wil je nog meer boekentips? Lees dan ook de aanraders van Els, Lydia en Ingrid