Boedapest: fantastisch voor jong en oud

Boedapest is een oogstrelende plek waar voor jong en oud oneindig veel te beleven valt. De stad ligt aan weerszijden van Donau en is met ruim 1,7 miljoen inwoners de grootste stad van Hongarije. De stad is gevormd in 1873 door het samenvoegen van Boeda (westelijke oever) en Pest (oostelijke oever).

De stad herbergt bijna 20% van alle inwoners van Hongarije.

Burcht van Boeda

burcht-van-boedapest

De burcht van Boeda ligt op een plateau aan de Donau en bestaat uit een verzameling van verschillende prachtige historische gebouwen. Belangrijkste publiekstrekkers zijn het oude koningspaleis, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en nog te veel andere plekken. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Citadel van Boeda

citadel-van-boedapest

De citadel is een historisch punt in de geschiedenis van Boedapest, maar dit is niet de reden waarom je hier heen zou moeten gaan. Beklim de vele treden omringt door mooie tuinen en wordt rijkelijk beloond met een prachtig beeld en het mooiste uitzicht over de hele stad Boedapest.

Ruïne pub ‘Szimpla Kert’

szimpla-kert-9

Uitgaansgelegenheden zijn er genoeg, maar een absolute must is een bezoek aan ‘Szimpla Kert’ een zogenoemde ruïne pub. Het gebouw zelf ziet er vrij oud en vervallen uit, maar eenmaal binnen straalt het gezelligheid en knusheid uit. Voor een bijzonder avondje stappen is Szimpla zeker aan te raden.

Boedapest Bath Parties

sparty-in-boedapest

Boedapest kent verschillende prachtige badhuizen in oud Romeinse stijl, maar wie denkt dat hier alleen in gezwommen wordt heeft het dus goed mis. Overdag word hier rustig gezwommen en heerlijk ontspannen, maar in de avond gaat het dak eraf tijdens de een gigantisch feest, genaamd: SPARTY.

 

  • Boek
  • Boek
  • Boek