Bijna Sinterklaasavond: last van surprise-stress? Vijf slimme en snelle surprises!


Hang je ‘s avonds na een lange dag nog steeds lekker op de bank met het vooruitzicht op een gezellig sinterklaasavondje? Of is de surprise-stress al toegeslagen? Geen nood: Biblyo biedt uitkomst! We bieden je vijf gemakkelijke en leuke surprises!

Voor de wijnliefhebber

Heb je het lootje van een wijnliefhebber getrokken? Dan is dit de ultieme surprise! Het gaat als volgt.  Pak als eerste een fles wijn (een lege en niet eerst leegdrinken, anders komt het niet goed!). Pak ook een stuk of zeven waxinelichtjes. Haal ze uit de cupjes en smelt ze au-bain-marie in een pannetje. Wil je een gekleurde fles? Doe er dan een stukje wasco bij. Giet het gesmolten kaarsvet vervolgens in de wijnfles, doe er een touwtje in voor de lont en leg de fles op een koele plek. Wacht tot het kaarsvet helemaal gestold is en sla dan de glazen fles voorzichtig kapot. Ontwerp een leuk etiket met de naam van de ontvanger en de plek waar hij of zij het cadeautje kan vinden en klaar! Succes verzekerd!

surprise-stress

Voor de dans- of muziekliefhebber

Maak een discobal! Haal bij de plaatselijke hobbywinkel een grote piepschuimbal. Zoek oude cd’s op en haal de aluminiumfolie uit de kast. Snijd de bol doormidden en maak er wat ruimte in voor het cadeautje (dat kan aan een of aan beide kanten). Dit kun je gemakkelijk met een mes doen. Stop het cadeautje erin en plak beide helften weer op elkaar. Beplak daarna de bol met stukjes cd en aluminiumfolie.

Voor de zoetekauw

De cupcake-surprise mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Goed voor de zoetekauwen onder ons, of voor de taartenbakkers. Wat je hier in ieder geval voor nodig hebt is purschuim. Dat is bij iedere doe-het-zelf-zaak te krijgen. Voor het bakje kun je op zoek gaan naar een oude plastic of aardewerken pot. Deze kun je met verf eventueel nog een kleurtje geven. Doe in de pot het cadeau, samen met wat aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de pot net tot onder de rand is gevuld. Spuit daarop vervolgens het purschuim in een draaiende beweging. Versier de cupcake tot slot snel (voordat het purschuim gedroogd is) met wat snoepjes, kralen of andere dingen die voorhanden zijn. Als alles droog is, kun je het geheel nog leuk inpakken met doorzichtig inpakpapier. Strik erom heen en klaar is je surprise!

surprise-stress

Voor de stouterd

Een leuk surprise-grapje, vooral voor de wat oudere sinterklaasvierders onder ons: de roe! En vooral handig als je een wat kleiner cadeautje hebt, zoals een cadeaubon. Zoek een paar mooie takken van gelijke lengte op. Bind het geheel bij elkaar met een stevig stukje touw dat je meerdere malen om de takken windt. Bindt vervolgens ook het cadeautje eraan vast.

Voor de make-upliefhebber

Maak een potje nagellak! Wat heb hiervoor nodig:

  • ongeveer 3 vellen A4, gekleurd papier
  • lijm, plakband, fotoplakkertjes
  • zilverfolie
  • een lege rol keukenpapier/wc rol (ligt eraan hoe groot je de dop van het potje wil maken)
  • een schoenendoos
  • eventueel een (vilt)stift

Hoe maak je het potje nagellak? Pak de schoenendoos, stop daar je cadeautjes in en plak de doos dicht met plakband. Beplak vervolgens de doos met het gekleurde A4-papier of pak de doos in met pakpapier in een egale kleur. Wikkel de lege rol keukenpapier of wc-rol in met zilverfolie. Knip aan de onderkant van de rol ‘franjes’ en plak daar de fotoplakkertjes op. Druk de rol op de bovenkant van de doos. Eigenlijk ben je nu al klaar. Je kunt al extra nog wat dingen op het potje schrijven: de merknaam, de naam van de ontvanger, of de kleur van de nagellak. Voor inspiratie kun je even Googlen op nagellak.

Succes! En als je het echt helemaal niet meer weet: bij de HEMA kun je klant-en-klaar-surprises kopen, net als bij sommige hobby-winkels. Fijne sinterklaasavond!