De bibliotheek een zee en jij bent kapitein, met beacons

Voor de één is de bibliotheek een plek om even af te zonderen en op reis te gaan door talloze ontroerende verhalen en spannende mysteries. Voor de ander is het een belangrijke bron van informatie waar oneindig door gespeurd kan worden.

Ongeacht wat voor type lezer u bent, is het van essentieel belang dat de boeken en informatie altijd relevant en makkelijk vindbaar zijn. In een omgeving waar digitalisering een steeds belangrijker rol krijgt kunnen beacons voor de oplossing zorgen.

Wat zijn beacons eigenlijk?

Beacons zijn kleine bluetooth zenders die het best vergeleken kunnen worden met vuurtorens. Een vuurtoren zend een simpel signaal uit, een lichtstraal, die wordt opgevangen door een boot. Door dit simpele signaal weet de kapitein exact waar zijn boot zich bevind en kan zijn fysieke locatie vrij nauwkeurig worden vastgesteld.

Op dezelfde manier werken mobiele applicaties die gebruik maken van dit soort beacons. Door één of meerdere bluetooth signalen op te vangen kan de locatie van een bezoeker tot centimeters nauwkeurig bepaald worden. De exacte locatie weten van de bezoeker kan gebruikt worden om zeer relevante informatie te verspreiden, maar dit kan ook verwerkt worden in meerdere spelvormen.

Wist je dat de nieuwe bibliotheek in Almere momenteel een eigen applicatie aan het ontwikkelen is?

De nieuwe bibliotheek ziet hier een grote kans in en is een eigen applicatie aan het testen. De applicatie wordt ontwikkeld om bezoek aan de bibliotheek leuker te maken en terugkerende bezoeken te stimuleren. Door verschillende spelvormen te ontwikkelen is er altijd iets leuks te doen binnen de bibliotheek. Of het nu een rondleiding is, een speurtocht, quiz of het vinden van verborgen punten, de mogelijkheden zijn oneindig.

Door gegevens te verzamelen over wie de klant is en wat zijn interesses zijn, wordt het bezoek aan de bibliotheek steeds relevanter voor elk individu en zal de ervaring voor iedereen net wat anders zijn. De bibliotheek is een zee vol informatie en in dit verhaal ben jij de kapitein. Stap aan boord en verken de zee, er is namelijk genoeg om door te speuren.

  • Boek
  • Boek
  • Boek