Ontbijt en lunch: gezonde arbeidsvitaminen!

Ontbijt en lunch: niks lekkerder dan een bruine boterham met kaas! Zelf eet ik het liefst waldkornbrood. Veel mensen vinden het maar gedoe om goed te ontbijten of een eigen lunchpakketje mee te nemen naar werk of school. Of ze denken dat hun eigen meegebrachte eten niet vers genoeg blijft en kopen dan gauw wat in de bedrijfskantine of om de hoek. Vaak ben je dan duurder uit en is het ook net iets minder gezond dan je eigenlijk zou willen.

Toch is het vrij eenvoudig om gelijk met je ontbijt ook alvast een lunch klaar te maken. Het kost je hooguit vijf minuten extra. Je hebt pas een probleem als je geen ontbijter bent; je lijf heeft echt ‘gas’ nodig om de dag goed te starten. Waarschijnlijk heb je wel af en toe een moment van goede voornemens. Om je daarbij te helpen en door te zetten, heb ik hier een paar tips uit de bibliotheek.

Schaften!

Uiteraard is er een enorme kookboekenafdeling in de bieb, daarvan krijg je echt zin om te gaan kokkerellen. Er zijn ook boeken waar je lunchtips uit kunt halen. On the go, preppen, bewaren & meenemen van Rens Kroes is er zo een. Er staan ook ontbijttips in. Ook Arbeidsvitaminen van Mascha Perquin-Sarneel is een aanrader, daar staat zelfs een hoofdstuk ‘Schaften op de bouwplaats’ in. Maar je kunt die bouwvakkersmaaltijden natuurlijk ook ergens anders opeten. Ook zijn er boeken om brood te bakken, want tja, misschien ga je wel overstag als je een keer je eigen brood hebt gebakken, dan wil je niets anders meer, zo lekker!

Iets heel anders?

Je kunt natuurlijk ook met iets heel anders lunchen. Dan heb je natuurlijk wel wat meer voorbereidingstijd nodig. Zo kun je een overheerlijke lunchsalade maken, vergeet dat niet om ook een vork mee te nemen. Ook allerlei hartige taartjes komen in aanmerking. Laat je maar eens inspireren door die kookboekenafdeling, je krijgt er gewoon een nieuwe hobby bij!

Wat is jouw favoriete ontbijt of lunch? En neem je wat mee of ga je iets halen?