Het Anime Event in de nieuwe bibliotheek!


15 september is het zover! Dan vindt de tweede editie van het Anime Event plaats in de nieuwe bibliotheek Almere Stad! Vorig jaar was het al een groot succes, dit jaar wordt een nog groter! Meer cosplayers, meer films, meer workshops en meer Japan! Kom jij ook? Het evenement begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur en de toegang is GRATIS!

Professionele cosplayers

Dit jaar richt het Anime Event zich een stuk meer op cosplay. Paula van Animere en Maakie Cosplay gaan de hele dag aan de slag met het maken van cosplay en beantwoorden al jouw vragen. Ook komen de professionele cosplayers Linny l’a Vanté en Sakuraflor naar het evenement. Zij zijn de hele dag aanwezig en nemen verschillende kostuums en attributen mee. Ook geven zij een Q&A in de binnentuin van de bibliotheek om 14:00 uur! Vooral komen, want dit is jouw kans om meer te weten te komen over cosplay!

Workshops

Naast cosplay hebben we dit jaar op het Anime Event ook meer workshops! Vijf in totaal en allemaal met een Japans thema. Net als vorig jaar kun je weer Origami vouwen, anime tekenen en de Japanse taal leren. Dit jaar is ook Oranda no Panda aanwezig. Zij geven een workshop Needle Felting en je kunt hun creaties uiteraard bewonderen. Verder kun je ook aanschuiven bij de workshop Amigurumi om je eigen knuffels te maken!

Merchandise

Koop je suf aan merchandise! Net als vorig jaar zijn Nishicon en Animere aanwezig op het Anime Event om allerlei spullen te verkopen rondom anime, manga en Japan. Dit jaar is Blitzy’s Crafts ook aanwezig om het aanbod nog verder uit te breiden! Ben je helemaal weg van stripboeken en manga? Kom dan naar de stand van Het Beeldverhaal. Verder zal Special Edition aanwezig zijn voor alles wat te maken heeft met Anime-films.

Winacties

Dit jaar hebben we ook speciale prijzen! We geven een jaarabonnement op het magazine Aniway weg en kun je de zwaarden van Kirito uit Sword Art Online winnen. Sakuraflor maakt speciaal voor het Anime Event deze twee zwaarden. Winnen? Maak tijdens het evenement een foto van jezelf en iemand in volledige cosplay, post de foto op social media met de hashtags #denieuwebibliotheek #animeevent2018 en de cosplayer in kwestie. Veel succes!

En nog veel meer!

Er is nog veel meer te doen op het Anime Event. Zo kun je op de foto voor het greenscreen, kun je je eigen anime portret laten tekenen, kun je meedoen met het Pokémon kaarttoernooi, dansen op een arcade dance machine, gamen in de nintendo gamezone en is er een speciale cosplay zone! Meer informatie is te vinden op www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/anime-event.html.