Almere Slaapstad van 2019


Korte nachten, lange dagen, gapen, snoozen, blauw licht, espresso’tje knallen, nog één aflevering dan – nog eentje. We slapen minder dan goed voor ons is, en dat is zonde. Want slapen draagt bij aan een goede gezondheid. Aan onze productiviteit, onze vitaliteit en ons levensgenot. En, indirect, dus ook aan onze economie. We durven dus met een gerust hart te stellen dat ‘slapend rijk worden’ helemaal niet zo’n gekke uitspraak is: een gezonde, uitgeslapen stad is immers een productieve stad. Almere is Slaapstad van 2019.

Een uiltje knappen?

In Japan snappen ze het allemaal wél. Daar hebben ze bijvoorbeeld heuse slaapcafés waar je na een ochtend hard werken even kunt bijtanken. Knap er een uiltje en ga er weer fris en fruitig tegenaan de rest van de dag. Japanners mediteren, pakken hun rust, genieten van ingeplande stilte en schatten hun nachtrust op waarde. Wij kunnen daar best een voorbeeld aan nemen, met ons geren en gevlieg. En daarom leek het ons goed om rondom World Sleep Day op 15 maart een fysieke plek in de stad te creëren om te leren over slapen: aan de Diagonaal 40 in Almere Stad.

Slaapstad

Sophie in de mentale kreukels

Steeds meer mensen belanden opgebrand thuis en wij lijken dat steeds normaler te gaan vinden. Of valt het allemaal wel mee en is slaap misschien de oplossing? In de nieuwe zaal van bibliotheek Stad kijken we met elkaar naar een aflevering van Sophie in de mentale kreukels, waarin onder andere Floortje Dessing, Fresku en Ronnie Flex vertellen over hun slaapervaringen. Na deze aflevering gaan we in gesprek met experts en vragen we elkaar het nachthemd van het lijf. De toegang is gratis, op vertoon van een toegangskaartje.

Meer slaap!

Maar is meer dan bovenstaand event! Er zijn lezingen, slaapfeestjes en er is een kussengevecht te winnen. Kom tot rust op een meditatie-avond, vergaap je aan een expositie, of kom gewoon lekker een tukkie doen. Tot 17 maart ben je welkom. Open woensdag tot zondag 11.00 tot 16.00 uur aan de Diagonaal 40 in het centrum van Almere. Meer weten? Check de website van Economic Board Almere. Vragen? Stuur een e-mail naar slaapstad@economicboardalmere.nl.