Almere = Awesome


Almere is de jongste stad van Nederland. Net iets meer dan 40 jaar oud en dan al meer dan 200.000 inwoners! Ik woon hier nu al zo’n 16 jaar en ik vind het hier fantastisch! Ik hoor je denken “Wat hoezo? Almere? Fantastisch?”. Yes, fantastisch. En ik ga je vertellen waarom.

16 jaar is niet niks

16 jaar is niet niks, zeker niet als je nog maar 23 jaar bent. Dat is zo’n beetje heel mijn leven, op zeven jaar na. Ik ben geboren in Amsterdam en op mijn zevende hiernaartoe verhuisd. Onder het mom van: het is er zo lekker ruim en rustig. Dat klopt ook. Naast dat het ruim en rustig is, is hier ruimte om te groeien, te experimenteren en te falen. Almere is een stad waar je de gekste ideeën werkelijkheid kan laten worden.

Organisaties die jou kunnen helpen met jouw ideeën

Er zijn een aantal organisaties die je bij jouw ideeën kunnen helpen. Zoals de Awesome Foundation Almere. Die vinden namelijk dat Almere awesome is. Ik geef ze groot gelijk. Toch kan er altijd nog meer awesomeness bij. Want zeg nou zelf, ons stadscentrum kan altijd nog mooier, leuker, gezelliger en beter. En daar is jouw hulp bij nodig! Hoe? Awesome Foundation Almere organiseert een aantal avonden waar jij en ik onze ideeën kunnen delen, door middel van een pitch. Zo’n avond heet een Awesome Pitch Night. Voorafgaand kun je je aanmelden om jouw idee pitchen. Je krijgt bericht wanneer je je pitch mag houden.

Goed om te weten is het volgende: het is belangrijk dat jouw idee vernieuwend en verrassend is, Almeerders aanspreekt (een deel of allemaal) en dat je je idee ook echt binnen een bepaalde tijd  uitvoert.

Als jouw plan tijdens de Awesome Pitch Night als allerbeste wordt bestempeld door een team van trustees, krijg jij €1000,- om je idee mee uit te voeren. Gewoon, zo, hupsakee – handje contantje. Dat is toch fantastisch? De eerstvolgende editie is op woensdag 19 september in de Bierfabriek. De laatste van 2018 vindt plaats op woensdag 16 november. Wil je jouw idee pitchen? Dat kan! Aanmelden doe je hier. 

Sinds ik van dit evenement hoorde heb ik elke editie bezocht. Om ideeën op te doen en andere Almeerders te ontmoeten. Zelf pitchen? Dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan. Wel kijken, maar niet meedoen. Terwijl ik bomvol ideeën zit. Wil jij net als ik ideeën opdoen en andere Almeerders ontmoeten? Haal dan hier je gratis ticket.

Overal is een oplossing voor

Het is alsof Awesome Foundation Almere door heeft dat ik niet durf te pitchen. Ze hebben namelijk Awesome Academy opgericht. “Huh, wat? Een academy? Wat is dat?” dacht ik de eerste keer dat ik het las. Het wekte meteen mijn nieuwsgierigheid. Een week voor de pitch avond, word je getraind om een goede pitch neer te zetten. Woensdag 12 september is de eerste editie van Awesome Academy   Je bent om 19.30 uur welkom in gebouw De Aardbei, Landdroststraat 120. Ik ben er! Jij ook?

awesome academy