Almeers Festivalseizoen 2016: Hoe was het?

Ook Almere kent grote festivals! Het is niet te vergelijken met het festival walhalla in Amsterdam, maar ook wij hebben een aantal noemenswaardige evenementen gehad. Was dit festivalseizoen geslaagd? In dit artikel kijken we terug op het Almeerse festivalseizoen van 2016.

Almere Zand

In 2016 was een ruime tijd van te voren al het bordje ‘uitverkocht’ opgehangen. 25.000 man trok dit jaar naar Strandfestival Zand op Almeerderstrand naast Poort. Dit jaar was de line-up goed bezet met Marco Borsato, Guus Meeuwis, Typhoon, Bløf, Douwe Bob, Nielson, Ronnie Flex & Lil’ Kleine. Ook ik was aanwezig dit jaar. Doordat het festival op het strand plaatsvindt, is er een gemoedelijke sfeer en bijna iedereen liep op slippers of blote voeten. Ondanks een onweersbuitje, dat langs het festival heen trok, was het festival een groot succes. De zon speelde daar ook een grote rol in!

Strandfestival Zand Almere 2016

Free festival

Ook al heet het geen Free Festival meer, iemand die in Almere of omstreken woont weet welk festival ermee bedoeld wordt. Dit jaar waren er weer twee edities. The Harder Styles en Summerpark Festival. Free Festival The Harder Styles en Summerpark Festival trokken grote namen aan zoals Darkraver, Angerfist, Mental Theo op de eerste dag en Ici Sans Merci, De Sluwe Vos, Girls Love Dj’s en The Flexican ft mc Sef op de tweede dag. Het evenement trok een groot publiek.

Summerpark Festival

Rrrollend Almere

Ook Almere had in de zomer heuse foodfestivals. Eén daarvan was Rrrollend Almere. Bij dit evenement was de Esplanade gevuld met foodtrucks die elk zijn of haar specialiteit hadden. Voor een aantal muntjes at je pulled pork of een heerlijke Vietnamese healthy snack.

Rrrollend Almere

Naast deze festivals opent Almere het festivalseizoen met de Libelle Zomerweek en vindt op 2, 3 en 4 september het Havenfestival weer plaats. Genoeg te beleven!

Al met al was dit zomerseizoen dus erg geslaagd! Op naar het volgend festivalseizoen!

  • Boek
  • Boek
  • Boek